Lovag és lovas

Lovagi harcmodor

A lovagi harcmodorban lovag és apródja együtt küzdhetnek. Együttesüknek előzetesen fel kell állnia, közösen gyakorlatoznia és bejelentetnie. A harcmodorhoz lobogó szükségeltetik, melyet az apród hordoz. A lovagi lobogót kiváltó lovagnak legalább egy fél terület urának kell lennie. Lovagi harcmodor bármilyen ütközetben alkalmazható, az egységet nem kell a hadrendekhez hasonlóan mozgatni. A lobogóval rendelkező lovag hadat üzenhet területeknek. Ha viszont így tesz, a hadüzenetet 3 órával a támadás előtt el kell juttatnia a terület birtokosának.

A lovag és apródja egy személyként viselkednek a harcban. Az apród csuklógyűrűit, valamint a zászlóján függő gyűrűket használhatja a harcban. Fegyvert nem forgathat. A zászlókon kezdetben nincs gyűrű, a lovag és apródja győztes párbajok, lovagi versenyszámok, hőstettek után szerezhet zászlójára gyűrűket, melyek számát bármeddig növelheti, ezek a hírnévgyűrűk. Szégyenteljes menekülés, becsületvesztés, elvesztett párbaj és lovagi versenyszámok után viszont a lovag a lobogóról gyűrűket veszít. Az apród kihagyhatja támadókörét a lovag fegyverváltása érdekében. A közös harcban, illetve a lövedékek és varázslatok által kapott sebzést mindig a lovag szenvedi el, ameddig az apród nem hagyja el a lovag 3 lépéses körzetét. Ha a lovag meghal, az apródnak azonnal lehetősége van menekülésre. A lovagi harci alakzat akkor áll fent, ha az apród hordozza lobogóját, és nem távolodik el a lovagtól 3 lépésnél nagyobb távolságra.

Lovasharc

Az erre képzett karakter harcolhat lovon. Ha legyőzték, visszatér a szövetséges terület lobogójára, ahol halál helyett kiköti lovát, és gyalog tér vissza a harcolókhoz. Ha a lovas lovag, apródja vele tarthat a harcban. A lovas minden támadása kétszeres erővel csap le. 

Aktuális
Rendezvényeink