Fegyveres képzettségek

Fegyverrántás 

A harcos hosszú időn át gyakorolta fegyverének előrántását, soha nem érheti támadás készületlenül. Szabad kezével közelharconként egyszer fegyverét bármikor harci kör felhasználása nélkül előránthatja (ha letaccsolják, azonnal védekezhet vele). A fegyverrántás a fegyver eltételére nem vonatkozik, arra ugyanúgy támadókör felhasználása szükséges. Naponta egyszer felhasználható.

Fegyverhajítás

A harcos képes ellenfelére hajítani egykezes fegyverét a közelharc bármely támadókörének felhasználásával. Ez a következőképpen kerül kijátszásra: lead egy támadást egyetlen gyűrűvel, és amennyiben találatot ér el, ellenfele a fegyver gyűrűinek számával egyenlő gyűrűt azonnal elveszít. A fegyver mindenképp kiesik a harcból. Naponta egyszer felhasználható.

Testőr 

A harcos képzett mások életének megvédésében. Egyszerre egy embert védhet meg, neki átadja a védelmező szalagot, amelyet a célpont az életgyűrűjébe köt. Az általa védett személy fegyvertávolságában tartózkodva bármikor átvállalhatja a rá érkező taccsot vagy lövedéket. A képesség (védett személy kiválasztása) naponta egyszer alkalmazható.

Lefegyverzés 

A harcos mestere ellenfelei lefegyverzésének a harcban. Belharcba lépés helyett képes egy szabad kezével ellenfelétől (kezéből, övéből) kicsavarni a fegyvert (csak egykezest!), és akár ő maga használni azt.

Zúzda 

A harcos képes nyers erő és technika ötvözésével pusztítóan fellépni ellenfele felszerelése ellen. Támadóköre felhasználásával tőrnél nagyobb fegyverével ellenfele egy fegyverére vagy pajzsára sújt, amelynek támadógyűrű számmal megfelelő gyűrűt sebez (feketehegyi acél esetén az összes gyűrűt). Naponta egyszer felhasználható.

Mocskos harcmodor

A harcos nem tartja be a tisztességes párbaj szabályait, ahol tudja, ellenfele gyenge és fájdalmas pontjait támadja puszta kézzel és lábbal is. Emiatt a harcos találata esetén az ellenfél mindenképpen elveszít egy gyűrűt. A képesség naponta egyszer felhasználható, és egy harc erejéig tart. Lovagi képzettség mellett becstelen dolog mocskos harcmodort alkalmazni. 

Berzerker (vörös)

A harcos annyira átadja magát a küzdelem hevének, hogy meg sem érzi a fájdalmat, ameddig tart a harc. Az elveszített gyűrűit csak a harcok végével csatolja le (ha a csuklógyűrűi nullára csökkennének, és sebzést szenvedne el, természetesen szintén a harc végét jelenti) A harci düh miatt viszont képtelen védekezésre használni fegyverét az egész idő alatt. Egy harc erejéig tart, és naponta egyszer felhasználható.

Ékes beszéd

A harcos (főleg lovagokra jellemző) képes beszélni harc közben. Megpróbálhat rámutatni a harc szükségtelenségére, esetleg tájékoztathatja a körülállókat a harc folyásáról, segítséget hívhat, de csak és kizárólag szépen beszélhet. Természetesen ez nem jelenti, hogy egy-egy harci kört órákra elhúzhat! 

Birok

A harcos naponta egyszer használhatja ezt a képességet: akkor is belharcba léphet, ha nem teljesíti a belharcra vonatkozó követelményeket. Ez nem változtat azon, hogy milyen fegyvereket használhat belharcban. 

Szárnysegéd

A harcos ezen képesség használatával harc közben átvehet egy fegyvert apródjától, segítőjétől vagy bárkitől aki odanyújtja neki. Nem kell kihagynia miatta támadókört sem. 

Aktuális
Rendezvényeink